norrköpings kommun

Norrköping har utfört ett projekt där de valde att klä sina papperskorgar i realistiska motiv som är typiska för Norrköping, tillsammans med budskap för att främja ett miljötänk. Kolla in de olika motiven nedan!

Tulpanmotiv - rosen

Motivet med tulpaner är utformat från en bild tagen i Folkparken i Norrköping, som ligger i anslutning till slingan där papperskorgarna är uppsatta. Här syns motivet på papperskorgsmodellen Rosen. 

Svanmotiv

Knölsvanen är Östergötlands landskapsdjur, och därmed representativ inte bara för Norrköping utan för hela Östergötland. Motivet sattes ihop med Norrköpings logotyp och grafiska profil.  

Bävermotiv

Under 2019 och 2020 skrevs flera artiklar om bävrar som vandrat runt inne i staden i Norrköping, och på grund av detta valdes bävrar ut som ett av de motiv som representerar Norrköping. 

Tulpanmotiv - sergel

Här syns samma tulpanmotiv från Folkparken men på en lite större modell av papperskorg som heter Sergel, och tillsammans med ett annat budskap: "Tack för att du hjälper Norrköping i matchen mot skräpet på gator, torg och i parker".   

Snyggare, tryggare Norrköping

Ett orange motiv med Norrköpings Kommuns renhållningskampanj "Snyggare, tryggare Norrköping" som är framtagen tillsammans med Håll Sverige Rent.